Jedzenie jablek

Ostatnio mieliśmy Walentynki, dlatego postanowiłem, że wykonam pewnego rodzaju informację dla mojej dziewczyny. W układach miałem dwudaniowy obiad i deser dany w środowisku wina i świeczek zapachowych ze bliskiego marketu budowlanego. Pierwszy pomysł - przegrzebki. Bardzo wykwintne danie, ale też trudne w wykonaniu, ponieważ małże trzeba wiedzieć dobrze usmażyć, aby wziąć spośród nich służę smaku.

Niestety kucharz ze mnie jest właściwie mierny. W zasadzie mógłbym powiedzieć, że początkujący, ponieważ toż stanowiło około prawdy. Odkrył w internecie przepis na dalekie sandżaki. Że miałem kłopot ze zrozumienie połowy tekstu, gdyż wszystko było napisane po angielsku! No, lecz nie poddałem się, wrzuciłem wszystko w tłumacza i przechodzimy na żywioł, zgodnie z intuicją kucharza (której pewnie nie mam). Postanowiłem, że wręczę te małże w otoczeniu warzyw. Jednakże zapomniałem, że powinien te warzywa najpierw obrać i pokroić. Zaczynałem się stresować, bo czasu było jeszcze mniej i ja byłem wysoce w miejscu. Zaczynam kroić warzywa, pech nie chciał, że trafiłem na prosty palec... No, tylko jako duży gość nie dałem za wygraną. Natrafiłem na plan - szatkownica do warzyw. Toż stanowił rzeczywiście strzał w dziesiątkę. Nie dość, że zaoszczędziłem kilka sekund na krojeniu to więcej nie musiałem bać się o swoje działanie przy wykorzystaniu szatkownicy. Jak to wszystko było już gotowe nałożył na masełko przegrzebki. Wszystko usmażyło się właśnie oczywiście kiedy na obrazie ze strony internetowej, na jakiej znalazłem przepis. Jednak zapomniałem, że posiadał przygotować jeszcze zupę. Szybko skoczyłem do bliskiego sklepu po żurek w słoiku i wylałem go do garnka a następnie tylko doprawiłem. Na deser był wypracowane już wczas w zamrażarce lody własnego wyrobu. Dobrze, że zmotywowałem się by to spowodować dzień wcześniej, gdyż nie zdążyłbym już z niczym. Trzeba przyznać - ostatnie niemało minut, które zaoszczędziła mi szatkownica do warzyw uratowało mój dwudaniowy obiad. Dziewczyna była zdziwiona i ciężka podziwu dla moich umiejętności kulinarnych.